Tři ženy – jedna cesta

Zveme na hudební večer s akordeonistkou Janou Bezpalcovou a jejími hosty, který se koná v pobočce Petřiny 11. června 2024 od 19:00 hodin.

Hlavní foto

Tři ženy a trojí zážitek

Kde: Sál Petřiny
Kdy: 11. 6. | 19:00
Vstupné: 100 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Když se akordeonistka Jana Bezpalcová objevila na Mariánském náměstí v rámci večera nakladatelství Fra, netušila, že potká Dagmar Plamperovou, se kterou o rok později začne vystupovat, natáčet a produkovat její debutové album Vývoj kontinentu.
Někdy netušíte, koho v životě potkáte. Janu jsem potkala při jednom jejím vystoupení, kdy jsem se ji velmi neobratně snažila nazvučit. Vzbuzovala ve mně respekt, po lidské i hudební stránce. Ale to mi nezabránilo ji po několika měsících oslovit. A bylo to! Od té doby spolu vystupujeme, například v Kaštanu nebo Čítárně Unijazz, kavárně Za školou, ve Velkém mlýně, na Mariánském náměstí, v Boskovicích. Je to má velká opora,“ říká písničkářka, básnířka a malířka Dagmar Plamperová.
Písně z debutového alba Vývoj kontinentu zazní mimo jiných i v sále pobočky na Petřinách 11. 6. od 19 hodin. Vývoj kontinentu vypráví o spletité, velmi dynamické vnitřní krajině plné rozporů i harmonie, kde láska přináší nekonečné množství příběhů, které nikdy neskončí. Texty se opírají o autorčinu básnickou tvorbu, o fascinaci přírodou, městy, lidmi na periferiích. V úvodní písni Tratě se zpívá: „těžko říct, kam dojedeme, kde svlékneme všechny šaty.” Ano, život je cesta, na které se může stát cokoliv. A to cokoliv může být láskyplné nebo také ne. Důležité je vědět, že to bude stát tak či onak za to.
K Janě Bezpalcové a Dagmar Plamperové se připojila Magdaléna Perić, skladatelka, houslistka, kytaristka, zpěvačka a především ta, která ctí a miluje koně. „Láska ke koním je podle mého názoru těžká genetická vada, ale když už jsem se s ní narodila, považuji to za dar a snažím se ho proti koním nezneužívat.

Tip! Rozhovor s Janou Bezpalcovou a Dagmar Plamperovou v pořadu Artcafé.

Medialony autorek

Jana Bezpalcová (1979)

 

Akordeonistka hrající v různých uskupeních po celé Evropě. Kromě klasiky je součástí několika literárně-hudebních nebo literárně-divadelních projektů. Ráda vyráží na vánoční turné s Ondřejem Rumlem, na jaře, v létě a na podzim se pak objevuje na nádvoří zámků, prostranství nově i v kavárnách, knihovnách apod. V roce 2024 produkovala debutové album Vývoj kontinentu Dagmar Plamperové.

Dagmar Plamperová (1982)

 

Básnířka, písničkářka, malířka, recenzentka a mnoho dalšího, co už není publikovatelné. Má za sebou pestrou životní cestu – od studií na Karlově Univerzitě, práci v KFC, životě ve Walesu, ke koordinování akcí v prostoru pražského Mariánského náměstí. Vydala básnickou sbírku Z naší louky (Malvern, 2019) a sbírku básní v próze Wales a dál… (Petr Štengl, 2023). V květnu 2024 vyšlo její debutové album Vývoj kontinentu, které vypráví o spletité, velmi dynamické vnitřní krajině plné rozporů i harmonie, kde láska přináší nekonečné množství příběhů, které nikdy neskončí. Hraje sama nebo s ženami, které na své cestě potkala a věří, že potká další, ale nebrání se mužskému prvku. Na podzim chystá křest CD.

Magdaléna Perić (1982)

 

Zpěvačka, skladatelka, houslistka, kytaristka, a především ta, která ctí a miluje koně. Vystupuje s vokálním a velmi živelným souborem Mammas&Mammas nebo smyčcovým kvartetem (interpretace díla barokního skladatele C. B. Pergolesiho Stabat Mater).

Podobné akce