Méně obvyklé druhy ovoce

Přednáška profesionální zahradnice o méně známých druzích ovoce, které můžeme pěstovat na svých zahrádkách a obohatit si jím jídelníček.

Hlavní foto

Mišpule? Muchovník? Dřín?

Poslední dobou roste zájem o původní staré odrůdy nebo úplně nové keře a stromy s výbornými plody, plnými vitamínů, které se obejdou bez náročné péče a hlavně bez chemického ošetřování. Tím tyto rostliny splňují požadavky na udržitelné zahradničení.

Poznejte nové druhy a odrůdy, které mohou pěstovat i začátečníci. Obzvlášť se hodí do rodinných a jedlých zahrádek.

Ovoce obsahuje mnoho cenných látek pro lidské tělo, a proto se považuje za SUPERPOTRAVINU. Není nad to, když si takovou super stravu vypěstujeme sami!

Přednáška Lenky Bennerové.
Cena: 100 Kč.


Podpořeno Evropskou unií.
#erasmusplus

Podobné akce

Konečně etický závěr školního roku!

Kytice z lásky, pro radost nebo pro paní učitelku nemusí cestovat přes půl zeměkoule a být prosáklá pesticidy a insekticidy.

Akce nabídne teoretický pohled i praktickou možnost nákupu květin a příležitost svázat si vlastní kytici.

Celý článek6. 6. 2024

až 20. 6. 2024

Zajímavá přednáška Petra Zacharova vás seznámí se současným poznáním vzniku tornád, možnostmi jeho předpovědi a výskytech tornád v Čechách i ve světě. Přijďte do pobočky knihovny na Dědině 20. června od 18 hodin se dozvědět více.

RNDr. Petr Zacharov Ph.D. je popularizátor počasí a meteorolog Ústavu fyziky atmosféry AV ČR. Odborně se věnuje předpovědi srážek, fyzice silných bouří a silniční meteorologii. Vzhledem ke kráse ale i každodennosti kontaktu s počasím rád odkrývá jednoduché i složitější zajímavosti pro širokou veřejnost formou článků a publikací, veřejných přednášek či exkurzí na observatoři Milešovka.

 

Celý článek24. 5. 2024