Květinový bufet

Konečně etický závěr školního roku!

Kytice z lásky, pro radost nebo pro paní učitelku nemusí cestovat přes půl zeměkoule a být prosáklá pesticidy a insekticidy.

Akce nabídne teoretický pohled i praktickou možnost nákupu květin a příležitost svázat si vlastní kytici.

Hlavní foto

Umíme ještě vnímat, že plodiny mají svoji sezónu? K čemu je to nám i jim dobré? Přijďte si poslechnout, proč je dobré pěstovat květiny lokálně a ekologicky. Realitu globálního květinového průmyslu nám přiblíží Jolana Teuberová, vystudovaná kulturní manažerka z DAMU, iniciátorka a zakladatelka Platformy Výkvět, která žije s mužem a 5 dětmi na venkově. Ve velkém kvasí, s radostí vaří pro hodně lidí, ráda propojuje a podporuje lidi kolem sebe, ženy obzvlášť.

Květinový bufet přiveze ze své farmy permakulturní pěstitelka Denisa Tomášková, takže si budete moct odnést čistou radost ze Zahrady Radost.

„V květinovém bufetu budou připraveny kyblíčky s jednotlivými druhy květin a výplně. Kytičku si poskládáte sami, cena se odvíjí od ceny za stonek. Na začátku vám v krátkosti ukážu, jak se skládají kytice, a pak bude prostor pro volnou tvorbu. Květiny jsou vypěstované na biofarmě v Polabí, kde se staráme o to, aby se dařilo nejen nám, ale i ekosystému, který sdílíme. Proto nepoužíváme žádné chemické prostředky – hnojiva a pesticidy – a pečujeme o půdu a vodu.“

Kdo by si nechtěl svázat vlastní kytici, může si objednat kytici na objednávku pomocí rezervace zde na stránce. Denisa přiveze čerstvě svázané kytice s sebou. Prosíme o objednávky nejpozději do 25. 6.

Pro lepší odhad množství prosíme o předběžnou rezervaci i ty, kdo budou chtít vázat sami, aby vyšlo na všechny.

rezervace zde: nesedimsousedim.cz

Vstup zdarma.

Podpořeno Evropskou unií.

#erasmusplus

Podobné akce

až 20. 6. 2024

Zajímavá přednáška Petra Zacharova vás seznámí se současným poznáním vzniku tornád, možnostmi jeho předpovědi a výskytech tornád v Čechách i ve světě. Přijďte do pobočky knihovny na Dědině 20. června od 18 hodin se dozvědět více.

RNDr. Petr Zacharov Ph.D. je popularizátor počasí a meteorolog Ústavu fyziky atmosféry AV ČR. Odborně se věnuje předpovědi srážek, fyzice silných bouří a silniční meteorologii. Vzhledem ke kráse ale i každodennosti kontaktu s počasím rád odkrývá jednoduché i složitější zajímavosti pro širokou veřejnost formou článků a publikací, veřejných přednášek či exkurzí na observatoři Milešovka.

 

Celý článek24. 5. 2024