Chapadla, Trace Elliot, Kluk z Holdingu

alternativa, písničkářství

Hlavní foto

Chapadla

Chapadla jsou pražsko-kladenská kapela, která ve své nejnovější tvorbě propojuje lidové písně s prvky improvizované hudby, alternativy a jazzu.

Psychedelie, post-rock, jazz fusion, krautrock a zvukové experimenty při lidových písních.

Kapela vznikla spontánně při improvizačních koncertech, poprvé v den úmrtí Hortenzie, 10. 1. 2018. Od původního improvizačního tria (Jan Faix – David Randl – Tomáš Blažík) prošla personálními i žánrovými proměnami, v aktuální personální i žánrové sestavě hrají od roku 2020.

Gabriela Faix – hlas, perkuse (Hustoles, Thrill’O’Beat, Gajamajaroka, Fonoleptic bros.)
Jan Faix – syntezátory (Stratocluster, Skrytý půvab byrokracie, Sova smrti, Datel zkázy, Let’s Bomb the Hell, Gajamajaroka, Tembryo, Count Portmon, Pražský syndrom, Astrální hlemýžď, ex Unifiction, ex Bob Saint-Claire)
Jan Ureš – elektrická kytara (ex Grogga)
Robin Tichopád – baskytara (ex Kolektivní halucinace)
Ondřej Chalupa – bicí (ex Lemingway)
Anna Kurková – flétna (Thannos, La Calle aj.)

Trace Ellliot

Písničky s lehce šílenými texty v něžném klavírním zvuku.

S alternativou koketující pianistka, která hrávala v kapelách Schrödingerova kočka, Karabekian nebo v satirické formaci Mrtvá koťátka. Pak se rozhodla zpívat svoje texty…

Kluk z holdingu

Kluk z Holdingu je space folkový autorský projekt Jana Polanského (kytara, zpěv). Syrová poetika života v kulisách města a vztahů. V roce 2023 se se svojí studiovou skladbou Můzy umístil na třetím místě v hitparádě internetového rádia Géčko. Má zkušenosti z festivalů (Pilsen Busking fest, Povaleč, Žižkovská noc), z klubů (Klubovna, Cross – koncert se Závišem pro 1 000 lidí). Někdy vystupuje také s bubeníkem Davidem a dalšími hosty.

Podobné akce