Vánoční bazáár opět pomáhá dětem

Už osmým rokem pořádá Nadační fond Šestý smysl ve spolupráci s městskou částí Vánoční bazááár. Také letos mohou lidé přispět do dobročinné sbírky či nákupem na bazáárku a pomoci tak dětem z Prahy 6, které to nemají v životě snadné a kterým budou z výtěžku zakoupena jejich vysněná vánoční přání.

Hlavní foto

V pátek 9. 12. od 15 hodin nebo v sobotu 10. 12. od 11 hodin mohou lidé v kině Dlabačov zakoupit předměty, které jiní darovali do sbírky, jako například keramiku, hračky, sportovní potřeby, šperky nebo potřeby pro domácnost. U toho se pobaví při nabitém doprovodném programu, který sestavil čestný člen nadace a frontman skupiny Tata/Bojs Milan Cais. Vstupné na všechna vystoupení je zdarma.

Komu pomáháte?

Výtěžek z Vánočního bazáááru  je určen dětem z Prahy 6 s nelehkými životními osudy, které Nadační fond Šestý smysl vybral ve spolupráci se sociálním odborem MČ Prahy 6.

Petr K. se narodil před 10 lety jako zdravé dítě. Ve třech letech zázrakem přežil tragickou autonehodu, během níž mu zemřel tatínek, a maminka byla těžce zraněná. Utrpěl otok mozku, měl zlomenou krční páteř a poraněnou míchu. Nyní je na vozíku a má tracheostomii, je to velmi

aktivní kluk. Má kolem sebe fajn rodinu, přátele, terapeuty, spolužáky a učitelky. Petr by si z výtěžku bazááárku přál přispět na zakoupení přenosného bateriového koncentrátoru kyslíku Zen-O, který lze použít s bateriemi s výdrží více než osm hodin. Petr potřebuje kyslíkovou podporu během spánku a pojišťovna poskytuje pouze přístroje bez baterií nebo s výdrží kolem jedné hodiny.

Pavel Č. je třináctiletý chlapec, který trpí poruchou autistického spektra v kombinaci se středně těžkou mentální retardací. Potřebuje dohled nad každodenními činnostmi. Není schopen navázat oční kontakt, říká jen jednotlivá slova. Veškerou péči o syna zajišťuje otec, který má chlapce v péči. Pavlík má ještě tři sourozence. Od srpna je chlapec umístěn v Centru sociální pomoci, kde se cíleně pracuje s osobami s mentální retardací a PAS. Otec Pavlíka pravidelně navštěvuje a bere si ho často domů. Z výtěžku Vánočního bazáárku by si přál tablet.

Kristián N. ve svých šesti letech překonal leukémii. I po úspěšné léčbě u něj přetrvávají problémy pohybového aparátu. Vlivem nemoci došlo k postižení páteře – kvůli kompresní zlomenině obratlů musí stále nosit korzet pro fixaci páteře a celý kostní aparát je postižen významnou osteoporózou. Kristián rád tvoří různé věci z modelíny i z papíru, velmi rád staví z Lega, začal hrát i na flétnu. Z výtěžku by si přál balanční kameny Stapelstein, které mu pomohou zvládat stále intenzivní domácí pohybovou rehabilitaci a případně i Lego.

Tereza F. je jedenáctiletá slečna, která sice netrpí zdravotními komplikacemi, ale žije s maminkou

a se svým bratrem v pronajatém bytě, ve kterém došlo v prosinci 2021 k požáru v důsledku exploze baterie služebního počítače. Oheň poškodil celý byt, včetně nábytku, oblečení, hraček, sportovního vybavení a školních pomůcek. Z výtěžku bazáárku by Terezka získala vybavení a zařízení jejího dětského pokoje.

Program bazááárku pro dospělé i děti

„pátek v podvečer pěvecký AKapela Maratóóón

„sobota dopoledne Klaun Mireček s Klaunkou Leontýnkou a zvířátka z balonků

od 14 hod. promítání dětského filmu

od 16 hod. dětská diskotéka

„od 18 hod. ukončení prodeje předmětů

„od 19.30 hod. Andy Čermák: křest LP s hosty E. Brabcovou a V. Bárem

„od 21 hod. vystoupí skupina Hm…

„od 22 hod. hraje April známé hity

„Závěr bazááárku: DJ Mardoša a hosté

Dárcovská DMS Nadačnímu fondu Šestý smysl – na tel. číslo 87 777 ve tvaru DMS SESTYSMYSL 30, DMS SESTYSMYSL 60 nebo DMS SESTYSMYSL 90

Více na http://www.nfsestysmysl.cz/

Související články

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024