Školka v Liboci se rozšíří o přístavbu

Mateřská škola Libocká se rozšíří o novou dvoupodlažní budovu v areálu školky. Praha 6 již zahájila stavební práce na přístavbě pro 56 dětí. Po dokončení nového objektu dojde také na rekonstrukci původní budovy.

Hlavní foto

„Jde o velmi oblíbenou školku s vyhlášeným vzdělávacím programem a s velmi vstřícným přístupem k dětem se speciálními potřebami. O to více mě těší nové bezbariérové řešení," uvedla místostarostka pro školství Mariana Čapková. Přístavba bude propojena spojovací chodbou s výtahem, což zajistí bezbariérovost obou objektů.

Po dokončení přístavby se děti v září příštího roku přestěhují do nové budovy a bude zahájena celková rekonstrukce stávající školky. Zrekonstruovaná budova by pak měla být k dispozici v září 2025. Po dokončení všech prací se kapacita MŠ Libocká zvýší na 110 míst.

Opraveno bude také oplocení a revitalizována zahrada. Stavební práce provoz zařízení neomezí. Dodavatelem prací pro městskou část je stavební společnost Konsit. Náklady na opravu objektu a stavbu nového budou 112,5 milionu korun bez DPH.

Před zahájením stavebních prací byl v místě proveden záchranný archeologický výzkum kvůli nálezu archeologických objektů a zlomků keramiky z období neolitu.