Šestka bruslí, od prosince do února

Praha 6 pro své obyvatele a návštěvníky i letos připravila možnost bruslení zdarma. Kluziště v areálu DDM na Vypichu funguje každý den od prosince do února.

Hlavní foto

O víkendech a o svátcích si veřejnost může přijít zabruslit od 9 do 21 hodin. Ve všední dny, kdy jsou v provozu školy, je dopoledne vyhrazeno pro šestkové školy a školky, které si na webových stránkách kluziště mohou rezervovat časy a zatraktivnit tak dětem hodiny tělocviku.

Slavnostní zahájení provozu proběhlo za účasti starosty Jakuba Stárka, místostarostky pro školství Mariany Čapkové a senátora Jiřího Růžičky. Praha 6 se pečlivě rozhodovala, zda kluziště v době narůstajících cen energií realizovat. Rozhodl fakt, že i díky dlouhodobé spolupráci s DDM Prahy 6, které má ceny fixované, se provoz v letošním roce výrazně neprodraží. Nově je navíc pod kluzištěm umístěn polystyren, který udržuje chlad a lze tedy pro tuto sezónu předpokládat i větší úsporu energie. „Nově sestavená koalice chce v příštím roce významně podporovat sport, proto by nám přišlo velmi divné, kdybychom nepodpořili tuto oblíbenou a veřejností vyhledávanou sportovní aktivitu,“ doplňuje starosta Stárek.

Na kluzišti je možnost zapůjčení bruslí, ale helem, chráničů a hrazdiček pro úplné začátečníky. Součástí je prostor pro přezouvání, ale také vyhřívaný stan. Občerstvovací stánek nabízí teplé i studené nápoje, oblíbený párek v rohlíku nebo donuty.

Kompletní informace na www.kluzistevypich.cz

Související články

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek23. 4. 2024