Senioři oslavili svůj den kulturou, sportem i zajímavými přednáškami

Mezinárodní den seniorů slavili starší občané na již 4. ročníku akce Dny seniorů. Celý víkend mohli zdarma navštěvovat slavné vily v Praze 6, účastnit se zajímavých přednášek o zdraví nebo se zaposlouchat do některého z atraktivních koncertů.

Hlavní foto

Jako každý rok slavila obrovský úspěch Müllerova vila, kde se dokonce musel navyšovat počet plánovaných komentovaných prohlídek. Nebývalý zájem vzbudila se všemi svými symboly a tajemstvími také Bílkova vila. V prostoru Písecké brány měl velký ohlas sobotní koncert houslového virtuóza Jaroslava Svěceného nebo populárního zpěváka Pavla Bobka s kapelou. Plno bylo také na sobotním kabaretním představení „Levandule“ v Divadle Semafor.

V neděli se senioři v Písecké bráně dozvěděli spoustu zajímavých informací ve „Škole zdravého vaření Petra Stupky“, později se vrátili do minulosti na vlnách jazzové a dixielandové hudby v podání skupiny The Dixieboys.  Nedělní krásné počasí také vylákalo skupinky seniorů na procházku k Letohrádku Hvězda, kde je čekala komentovaná prohlídka stálé expozice „Minulost a přítomnost“. Někteří senioři strávili tyto dny profesionálně vedeným sportováním nebo také v rukách zručných manikérek, pedikérek či kadeřnic.

Městská část Praha 6 připravila na celý víkend přitažlivý program, ze kterého si mohl vybrat milovník kultury, zábavy, sportu nebo ten, kdo se chtěl něco dozvědět z oblasti péče o své zdraví. „Dny seniorů zaznamenávají každoročně růst návštěvnosti, což potvrzuje skutečnost, že i naši starší občané chtějí svůj volný čas trávit aktivně,“ uvedla starostka šesté městské části Marie Kousalíková.

Související články