Nové termíny farmářských trhů na Kulaťáku

Radnice Prahy 6 se s pořádajícím občanským sdružením Farmářské trhy dohodly na pravidelném pořádání Farmářských trhů na Kulaťáku jednou týdně.

Hlavní foto

,,Na trzích pořádáme pravidelně anketu mezi návštěvníky, 85% připomínek bylo, aby se trhy konaly minimálně jednou týdně”, říká starosta Tomáš Chalupa a dodává: ,,Pořádání trhů berme jako službu veřejnosti, proto jsme chtěli požadavkům občanů vyhovět.” Zájem o týdenní periodicitu měli i sami prodejci.

Nové termíny podzimních farmářských trhů na Kulaťáku budou tedy následující:

sobota 11.9., 18.9., 2.10., 9.10. a 16.10. vždy od 8 do 14 hodin

V sobotu 25. září 2010 bude probíhat ve stejném místě putovní výstava Ligy proti rakovině Praha s názvem - Každý svého zdraví strůjcem. ,,Radnice MČ Praha 6 se tímto aktem rozhodla podpořit činnost této neziskové organizace, jejímž hlavním cílem je nádorová prevence a výchova ke zdravému způsobu života, zlepšení kvality života onkologických pacientů a podpora onkologického výzkumu”, zdůvodňuje Tomáš Chalupa, proč trhy v sobotu 25. září nebudou.

Přestože trhy v Praze rostou jako houby po dešti, zanamenávají stále se zvyšující návštěvnost. “Dejvické trhy měly 4. září rekordní účast, pořadatelé a prodejci odhadují počet návštěvníků na 20 tisíc”, říká místostarosta Jan Záruba. “Chtěli bychom je pořádat tak dlouho, jak nám to počasí dovolí”, dodává.

Související články