Ladronka ožívá novým cirkusem

Po dobu dvou týdnů až do 2. června ožívá park Ladronka poblíž Vypichu novým cirkusem. Cirkusová vesnička se čtyřmi šapitó představuje veřejnosti nový cirkus a jeho disciplíny. Jedinečná akce nabízí dětem i dospělým kromě premiérových představení také workshopy žonglování, pozemní i vzdušné akrobacie, provazochodectví, parkouru i školní lekce projektu TěloCIRK, který zpestřuje hodiny tělocviku cirkusovými prvky.

Hlavní foto

„Jsem rád, že se nám povedlo návštěvníkům Ladronky nabídnout zajímavou aktivitu, která neruší běžný sportovní provoz areálu a je atraktivní pro všechny věkové kategorie. Všechny zvu na Ladronku, a zejména děti, ať si přijdou vyzkoušet třeba žonglování nebo akrobacii v šálách," říká za městskou část, která pro dvoutýdenní akci vytipovala a poskytla pozemky, starosta Jakub Stárek. „Pokud se letošní zkušební ročník setká s dobrým ohlasem veřejnosti, rád bych, aby se z toho stala tradiční akce na šestce," dodává.

„Cirkus BASE je vlastně možnost, jak vyvézt jedinečný koncept CIRQUEONu za hranice pražských Nuslí, kde sídlíme, a vyzkoušet si ho na vlastní kůži ve veřejném prostoru. V jeho rámci si děti i dospělí osahají všechny cirkusové disciplíny v otevřených i plně vedených workshopech,“ vysvětluje koncept Cirkusu BASE umělecká ředitelka CIRQUEONu Šárka Maršíková, která již desátým rokem stojí za mezinárodním festivalem Cirkopolis.

V nabídce vedených workshopů jsou i bleší cirkusy, oblíbené cirkusové hrátky pro děti od 1 do 3 let a jejich rodiče, family cirkusy pro větší děti a rodiče, lekce FotrCIRKu určené dětem a jejich tátům, kurzy švihadel a hoopingu (cvičení s obručí). Že cirkus nemusí být jen volnočasovou aktivitou a může být součástí běžných hodin tělesné výchovy, ukazuje inovativní projekt TěloCIRK zaměřený na studenty a učitele. Tyto alternativní hodiny tělocviku se zapojením cirkusových disciplín si mohou studenti vyzkoušet v průběhu lekcí na Cirkusu BASE. „Cirkus je navíc směr, jenž kombinuje sport a umění. To znamená, že kromě tradičních dovedností, jako je síla, flexibilita a koordinace, rozvíjí i kreativitu a sebevyjádření. Důležitým aspektem je i práce s učiteli, kteří mohou prohloubit své dovednosti v akreditovaných kurzech cirkusové pedagogiky,“ přibližuje TěloCIRK projektová manažerka vzdělávání Markéta Lázňovská.

Většina představení se uskuteční pod širým nebem a bude pro diváky zdarma. Na představení, která se odehrají v šapitó, je potřeba si zakoupit vstupenku na webových stránkách www.cirkusbase.cz nebo přímo na stránkách prodejního portálu GoOut.

Související články

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek23. 4. 2024