Hradčanské rozhraní: konzultace konceptů projekčních týmů v rámci projektu testovací plánování

Pro nalezení vize rozvoje lokality Hradčanského rozhraní byla navržena metoda tzv. testovacího plánování. Jde o neformální plánovací proces založený na spolupráci a aktivní účasti hlavních aktérů rozvoje území. 26. června se uskuteční veřejná konzultace konceptů vybraných projekčních týmů.

Hlavní foto

Projekt Testovací plánování – Hradčanské rozhraní, jehož cílem je rozvoj území u ulice Milady Horákové, postoupil do další fáze. Projekční týmy vytvořily koncepci rozvoje území na základě podkladů, jejichž součástí byly i výstupy z komunitního mapování, včetně sousedského setkání nad mapou a online dotazníku. Tuto koncepci nyní budou konzultovat s poradním a řídicím výborem projektu i s veřejností.

Přijďte 26. června kdykoli od 16:00 do 19:00 na konzultaci konceptů projekčních týmů do stanů přímo na pozemku v řešeném území. Budete si moci prohlédnout modely připravené čtyřmi týmy, porovnat jejich řešení a diskutovat o nich s architekty.

Veřejnost se do procesu mohla již zapojit pomocí online dotazníku Maptionnaire, který byl přístupný od 8. do 23. května. Všechny komentáře ze setkání nad mapou a online dotazníku byly vyhodnoceny a zpracovány do zprávy ze zapojení veřejnosti, kterou naleznete na https://hradcanskerozhrani.cz/

Projekční týmy: rakouská architektonická kancelář AllesWirdGut Architektur, švédsko-český tým Mandaworks a collcoll (Bauhanz), české duo ov-architekti a brněnská CONSEQUENCE FORMA a české studio UNIT architekti.

Související články

Neutěšený stav Hradčanského rozhraní je desítky let ostudou Prahy 6. Lepší budoucnost nyní Praha 6 společně s investorem hledá v participaci.  Pro nalezení vize rozvoje lokality Hradčanského rozhraní byla navržena metoda tzv. testovacího plánování.

Celý článek9. 5. 2024