Festival ambasád 2024 už 8. června v Dejvicích

Největší letošní přehlídka gastronomie a kultury  – Festival ambasád – proběhne již v sobotu 8. června od 8 do 20 hodin v Dejvicích v místě farmářských trhů na Kulaťáku v Dejvicích.

Hlavní foto

Organizátory již 7. ročníku Festivalu ambasád je MČ Praha 6 společně s pořadateli Trhů na Kulaťáku. K účasti se prostřednictvím svých ambasád letos přihlásilo neuvěřitelných 55 zemí. Ty na svých stáncích představí originální gastronomii ze všech koutů světa. Půjde o mimořádně pestrou přehlídku tradičních pokrmů zúčastněných zemí. Svoji účast potvrdila i partnerská města Prahy 6 – Roncegno Terme, Poreč a Bayreuth.

Pestrý je i celodenní program – na pódiu vystoupí 19 zemí s tanci, národní hudbou a představí tradiční folklór, např. irské nebo chorvatské tance, portugalské písně nebo hra na mongolské tradiční nástroje.

Návštěvníci se dozvědí, jak funguje systém DROZD, ochutnají guláš z největší polní kuchyně. Za pozornost bude stát i stánek s robotem čepujícím pivo.

Již třetím rokem je partnerem festivalu i Letiště Praha. To nabízí velmi atraktivní program a na své si přijdou jak malí cestovatelé, tak jejich rodiče a vlastně kdokoliv, koho zajímá létání. Aktivity, které odrážejí letištní témata, jako je odbavení, zvládnutí bezpečnostních kontroly apod., jsou součástí soutěže. Hlavní výhru představují dvě letenky.

Vstup na festival je zdarma.

Související články