Upozornění: Z důvodu rekonstrukce plynovodu budou od čtvrtka 18. července do neděle 25. srpna 2024 uzavřeny ulice Jenečská, Libocká a U Silnice.

Jedná se o pokračování stavebních úprav plynovodů, které byly zahájeny v loňském roce. V souvislosti s tím budou stanoveny objízdné trasy pro osobní vozidla a dojde zároveň ke změně tras vybraných linek MHD. Uzavřeny budou místní komunikace Jenečská (v úseku Přední - Libocká), Libocká (v úseku Jenečská - U Silnice) a U Silnice (v úseku Libocká - Litovická). Pro projíždějící vozidla je objízdná trasa stanovena obousměrně po místních komunikacích Libocká - Litovická - U Prioru - Drnovská - Evropská.

Zároveň dochází k dočasné změně trasy a zastávek autobusů.
Linka číslo 108 bude v obou směrech vedena ulicí Vlastinou. V ulicích Evropské a Libocké se ruší zastávky RuzyňskáRuzyňská školaStochovská Divoká Šárka. Zřizují se zastávky CiolkovskéhoSídliště na DědiněVlastina Divoká Šárka.
Linka 191
bude v obou směrech vedena ulicemi Ruzyňskou a Drnovskou. V obou směrech se ruší zastávky Divoká ŠárkaVlastina Sídliště na Dědině. Přemisťuje se zastávka Ciolkovského, a to do ulice Drnovské, u křižovatky s ulicí Vlastinou, společně s linkou číslo 108. Zřizují se zastávky RuzyňskáRuzyňská školaStochovská Nádraží Ruzyně.
Linka 910
bude v obou směrech vedena ulicí Vlastinou (opačným směrem) a Evropskou. V obou směrech se ruší zastávka Dědina. Ve směru na Beránku se ruší zastávka Divoká Šárka. Zřizují se zastávky NavigátorůNová Šárka (v zastávkách linky číslo 59) a Divoká Šárka (v zastávce linky číslo 108).