Aktuality a základní informace

ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU

Předmětem projektu Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 6 - III je nadále pokračovat v podpoře a iniciativě participace dotčených subjektu, skupin a orgánů na podpoře vzdělávání na území MČ Praha 6, zajistit aktualizaci místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území SO MČ Praha 6, jeho vyhodnocení a realizaci vybraných aktivit uvedených ve schváleném MAP Praha 6. Projekt přímo navazuje na projekt Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 6 a a MAP Praha 6-II financovaný z OP VVV.

Číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/20_082/0023071

Doba realizace projektu: 1.5.2022 - 30.11.2023

Hlavním cílem projektu je zlepšovat kvalitu vzdělávání v MŠ a ZŠ, dosáhnout

vybraných cílů MAP Praha 6, a v činnostech navazujících na MAP II, tedy:

  • systematicky podporovat a cíleně rozšiřovat a navazovat spolupráce zřizovatelů, škol bez rozdílu stupně vzdělávání a ostatních aktérů ve vzdělávání.

  • dále realizovat spolupráce, opatření a aktivity vedoucí k naplnění cílů schváleného MAP Praha 6.

  • rozvíjet a aktualizovat kompletní strategický dokument MAP vzdělávání MČ Praha 6 zpracovaného v rámci předchozího projektu MAP (podpořeného z OP VVV).

  • realizovat pravidelný monitoring a evaluaci (ve fázi průběžné i závěrečné) procesu místního akčního plánování.

  • realizovat vybrané aktivity uvedené ve schváleném MAP vzdělávání MČ Praha 6, které povedou k podpoře podpory spolupráce napříč zapojenými subjekty.

V rámci realizace projektu budou zajištěn rozvoj a aktualizace MAP, bude realizován a prohlubován proces společného místního akčního plánování se zapojením škol. Podporován bude rozvoj partnerství v území a tím rozvíjen samotný MAP. Dojde k aktualizaci dokumentace MAP a aktualizaci školních akčních plánů. S vazbou na předešlé MAP bude provedena evaluace procesu místního akčního plánování za období 2014 - 2020. Hlavním cílem vyhodnocení bude nejen smysl a dopad plánování, ale zejména zhodnotit jeho udržitelnost po realizaci MAP.