Zastupitelstvo Prahy 6 schválilo poskytnutí daru obci Otovice na odstranění následků živelní katastrofy

Zastupitelstvo Prahy 6 schválilo celkovou částku jeden milion korun, kterou poskytne obci Otovice v okrese Náchod na pokrytí nejaktuálnějších potřeb při odstraňování následků povodní.

Hlavní foto

„Vzhledem k tomu, že naše městská část se momentálně nepotýká s většími problémy způsobenými povodněmi, navrhl jsem Zastupitelstvu, poskytnout finanční pomoc tam, kde je aktuálně více potřeba,“ říká starosta Jakub Stárek.

Obec Otovice se nachází nedaleko od polských hranic a na velkou vodu neměla možnost se jakkoli připravit, jelikož voda přišla náhle z polské strany.

"Celému vedení Prahy 6, zastupitelstvu a především panu starostovi Stárkovi, který akci inicioval, chci velice poděkovat za projev solidarity ve formě okamžité finanční pomoci, která pro nás znamená skutečně hodně. Pro naši obec bude likvidace škod velice finančně náročná a pomoc od Prahy 6 je doslova zázrak. Budu se snažit, aby se tyto prostředky dostaly ke konkrétním lidem, kteří jsou povodněmi nejvíce zasaženi. Poděkování patří i našim dobrovolným hasičům, kteří pomoci během povodní obětovali skutečně vše," říká starosta Otovic Petr Novák.

Fotogalerie