Zacvičte si s Prahou 6 pod odborným vedením

Máte rádi pohyb na zdravém vzduchu? Chcete vyzkoušet různé druhy cvičení? Dříve narození občané Prahy 6 a maminky na mateřské dovolené, nyní máte příležitost!
Hlavní foto

Radnice připravila nový projekt „Zacvičte si s Prahou 6“, který je určen zejména seniorům a maminkách na mateřské dovolené.

Cvičební lekce budou zdarma probíhat v květnu a v červnu pod vedením zkušených lektorů na třech venkovních hřištích, a to na Ladronce, na Petřinách ve vnitrobloku při ulici Čílova a na Lotyšském náměstí.

Projekt je určen pro občany Prahy 6, kteří buď již pravidelně sportují, nebo z různých důvodů zatím nezačali a rádi by to změnili. „Rádi bychom oslovili zejména starší občany, poněvadž jsme si vědomi, že nabídka moderních fitness center tuto širokou skupinu obyvatelstva nabídkou svých služeb a jejich cen opomíjí,“ říká iniciátor projektu starosta Tomáš Chalupa.

Na práci lektorů dohlédne mistr světa a několikanásobný mistr Evropy v aerobiku, propagátor zdravého cvičení David Huf. „Zájemcům z řad seniorů i dalším bychom ukázali a představili možnosti moderního skupinového rekreačního cvičení. Chceme tím zvýšit zájem o pravidelný inteligentně dávkovaný pohyb, který je nejlepší prevencí proti civilizačním chorobám a vhodnou náplní trávení volného času,“ říká David Huf.

Nebojte se začít
Obavy a stud podle jeho názoru nejsou na místě. Cvičení bude jednoduché, instruktoři jsou připraveni veškerá důležitá pravidla důkladně vysvětlit a ukázat. „Každý, komu není lhostejné vlastní zdraví a tělesná pohoda a nemíní veškeré své tělesné neduhy řešit jen u lékaře a utrácet za léky, má možnost díky tomuto projektu poznat příznivé účinky pravidelného rekreačního cvičení sám na sobě,“ domnívá se.

Zájemci si budou mít možnost vyzkoušet pilates (cvičení pro tvarování postavy), fit jógu (dechová cvičení a protahování celého těla), nordic walking (chůzi s holemi) nebo jogging (běžecký trénink a protahovací cvičení).

Na hřišti v Čílově ulici na Petřinách, kde jsou venkovní cvičící stroje, si budou na 11 stanovištích procvičovat celé tělo pod dohledem trenérů.

Cvičení se bude konat každý den v určitou hodinu na jednom z uvedených hřišť v šedesátiminutovém bloku. Podrobný rozpis cvičení na webovém odkazu nebo v přiloženém letáku ke stažení "Cviceni". 

Pro maminky s dětmi je zařízeno hlídání dětí. Hodiny se nebudou konat pouze v případě deště.

Místa, kde se cvičí:
Hřiště pro seniory na Petřinách
Čílova ulice – vnitroblok Ladronka, před usedlostí na Břevnovské pláni
Hřiště na Lotyšském náměstí, Bubeneč

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024