W. A. Mozart - Requiem

Městská část Praha 6 vás zve na koncert orchestru Praga Sinfonietta a smíšeného pěveského sboru VOX Pragae v sobotu 2. listopadu 2019 od 20.00 hodin v kostele církve Československé husitské ve Wuchterlově ulici v Dejvicích. Vstup volný.

Hlavní foto

Zazní slavné Requiem W. A. Mozarta, opředené mnoha tajemstvími a spekulacemi. Dílo, které (jak už dnes díky moderní vědě víme) vzniklo na objednávku hraběte Walsegga, Mozart nedokončil. Po skladatelově smrti se ho ujal Mozartův žák Franz Xaver Süsmayer, který mistrovi pomáhal už s dokončením korunovační opery Titus pro Prahu, a který dílo podle skladatelových skic a vlastní invence dokončil.

Sólisté:

  • Ludmila Vernerová
  • Petra Vondrová
  • Aleš Briscein
  • Andrij Shkurhan

Diriguje Miriam Němcová.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024