VÝSTAVA: 14. 3. 2013 - SLAVNOSTNÍ VERNISÁŽ V GALERII CHODNÍK

Už tento čtvrtek 14. 3. 2013 v 18.00 hodin začínají slavnostní vernisáží ve Skleněném paláci (náměstí Svobody 1, Praha 6) dvě unikátní výstavy. Tvorba žáků ze základní školy Norbertov a studentů architektury.

Hlavní foto

1. výstava:

TVORBA ŽÁKŮ ZŠ NORBERTOV

úvodní slovo - Mgr. Vojtěch Skřepský

V roce 2001 prošla škola rekonstrukcí, letos slaví 122 let od svého založení. Od 6. třídy nabízí žákům hodiny estetické výchovy se zaměřením na výtvarnou tvorbu. Součástí hodin je i krajinářský kurs, část vystavených prací vznikla v červnu 2012 v okolí Vojtěchova u Nového Města na Moravě.

2. výstava:

VARIACE JEDNOHO DOMU - PRÁCE STUDENTŮ KATEDRY ARCHITEKTURY FSv ČVUT

úvodní slovo - ak. arch Jan Kerel, ing. arch. Petr Šikola

Projekty 16 studentů Katedry architektury FSv ČVUT řeší dostavbu objektu do proluky v ulici Generála Píky v Praze 6.

Zadáním bylo řešení objektu bytového domu, parteru, ulice a vnitrobloku, dopravního napojení a parkovací kapacity pro okolní objekty. V průběhu semestru 2012 proběhly dvě hodnocené soutěže.

Výstavy potrvají do 13. května 2013.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024