V Dejvické 4 otevře Automat Matuška

Svůj provoz zahajuje v sobotu 5. října v Dejvické 4 restaurace Automat Matuška. Jde o první samostatnou restauraci populárního rodinného minipivovaru Pivovar Matuška. Ten se nájemcem prostor stal ve výběrovém řízení, které městská část vyhlásila v průběhu generální rekonstrukce domu. Finální úpravy restaurace probíhaly několik měsíců a výsledkem je nabídka pivních speciálů a jídla v moderním interiéru.

Hlavní foto

„Jediným kritériem v našem výběrovém řízení na nájemce byla nabídnutá cena a splnění podmínky, že náklady na úpravu provozovny hradí sám nájemce. Z výsledku mám radost. Ostatně, každý podnikatel, který se rozhodne pro Prahu 6, je vítaný. V tomto případě se ale navíc povedlo přivést do Dejvic koncept unikátní, který rozšíří místní pověstně pestrou nabídku restaurací. Věřím, že zdejších zhruba 100 najde rychle spokojené štamgasty,“ řekl starosta Prahy 6 Jakub Stárek.

Spolumajitel a sládek Adam Matuška spojil s osvědčenými jmény z oblasti gastronomie. O menu se starají Petr Tyrichtr a Bohumil Spěvák, kteří provozují karlínské bistro Krystal společně se šéfkuchařem Michalem Pravdou. Interiér navrhla architektka Tereza Froňková a výčep, na kterém bude na čepu deset druhů piv pivovaru Matuška navrhoval sám Adam Matuška ve spolupráci se studiem Olgoj Chorchoj. Součástí Automatu je nanopivovar, ve které si mohou hosté uvařit své vlastní pivo.

Městská část získá pronájmem prostor ročně dva miliony korun. V dalších patrech budovy, která při rekonstrukci získala nové dispozice, jsou kanceláře využívané radnicí a rovněž osm nájemních bytů.