Týmy Prahy 6 obsadily v Pražské 50 třetí a čtvrtou příčku

Cyklistický závod na horských kolech Author Pražská padesátka vstoupil do druhého desetiletí své historie pod původním názvem, se kterým před více než deseti lety začínal.
Hlavní foto

Trať si letos vyzkoušely i olympijské legendy, lyžaři Benc, Nyč a úspěšný cyklista Bečvář. „Jsme velmi rádi, že jsme zpět ve velké rodině závodů AUTHOR Maraton Tour, ke kterým patří například závody Král Šumavy nebo Nova cup v Jizerských horách,“ řekl k tomu za pořadatele Pavel Landa ze společnosti Mohila.

Absolutním vítězem se stal Jan Hruška s časem 1:31 hod. Mužský tým Prahy 6, za který jel i primátor Pavel Bém skončil čtvrtý pouhých jedenáct minut právě za týmem olympijských legend s cyklistou Bečvářem či lyžařem Bencem! Závod si po několikaleté odmlce vyzkoušel i starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Ženy týmu Prahy 6, kde nechyběla manželka primátora Radka Bémová, si dokonce vyjely bronzovou příčku!

Tým Městské policie Praha 6 dojel na 24. místě a na 25. místě se umístil tradiční účastník závodu Královský cyklistický klub Torpedo. V ženské kategorii se tým Prahy 6 umístil třetí.

Závod, který se může pochlubit spolehlivým týmem pořadatelů a nepřekonatelným zázemím pro cílové občerstvení v menze ČVUT, pozval účastníky na již klasickou a léty ověřenou trasu z Dejvic na Okoř a zpět.

Výsledky on-line na adrese http://old.results.sportsoft.cz/absresults.aspx?r=48&lng=cz
případně na www.mohila.cz.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024