Tři králové přišli na radnici

V dnešní sváteční den prošel úřadem Tříkrálový průvod, který letošní vánoční svátky v Praze 6 definitivně ukončil.
Hlavní foto

"Doufám, že přitomnost tříkrálových koledníků všechny potěšila. Mohli jsme se tak v myšlenkách vrátit mezi své blízké a každý měl i příležitost pomoci těm, kteří to potřebují," okomentoval přítomnost Tříkrálového průvodu straosta Tomáš Chalupa.

Počátkem ledna 2010 opět vyšli do ulic koledníci se zapečetěnými pokladničkami. Dobročinná akce Tříkrálová sbírka se v celostátním měřítku probíhá již podesáté. Tříkrálová sbírka 2010 se koná v rozmezí 1. - 14. ledna 2010. Koledování je však závislé na místních zvyklostech a také počtech skupinek, které bude mít místní Charita k dispozici. Jsou oblasti, obzvláště tam, kde je tento lidový zvyk stále živý, kde se koleduje pouze 6. ledna. Řada Charit také bude koledovat jen o víkendu 8. - 10. ledna 2010.

Výtěžek Tříkrálové sbírky je tradičně určen především na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí a to zejména v regionech, kde se sbírka koná. Přibližně desetina výnosu sbírky je určena na humanitární pomoc do zahraničí.

Dárcovská SMS
Přispět může každý také formou odeslané dárcovské SMS zprávy. Cena jedné DMS je 30 Kč u všech telefonních operátorů. Charita ČR z každé DMS zprávy obdrží částku 27 Kč.

Formát
DMS KOLEDA 87 777

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024