Tatran vyhrál český Pohár!

Střešovický Tatran obhájil loňský triumf v Poháru ČFbU a po vítězství 4:3 nad Havířovem si odnesl druhou sadu zlatých medailí.
Hlavní foto

Finále českého poháru letos nemělo jasného vítěze. Bitva mezi Havířovem a Tatranem byla od začátku do konce vyrovnaná. Havířov se prosadil hned v první minutě po pohotové ráně Kowala. Tatran ale skóre otočil na 2:1 ještě před první sirénou zásluhou Fridricha a Garčara.

„Kluci hráli moc dobře, ale Havířov je kvalitní a vyrovnaný soupeř, takže jsme se museli dostat do tempa, které spousta extraligových soubojů postrádá,“ řekl po utkání trenér Tatranu Petr Ďarmek.

Havířovským se podařilo vyrovnat až ve třetí části střelou Krečmera. Z nerozhodného stavu se ale dlouho neradovali. Horák s Jedličkou bleskově poslali Tatran do vedení 4:2. Severomoravský celek se ještě pokusil o zvrat. Podařilo se mu snížit na rozdíl jediné branky a v poslední minutě Havířovští ještě zariskovali při hře bez brankáře. To už ale ke gólu nevedlo.

„Museli jsme to zkusit. Prohrávali jsme a není to liga, tak jsme riskovali,“ prohlásil Pavel Kožušník, vyhlášený nejlepším hráčem Havířova. „Nepodali jsme špatný výkon, rozhodly spíš individuální chyby,“ doplnil Kožušník.

„Byl to hodně vyrovnaný a divácky atraktivní souboj. Takový se dá jedině vybojovat. Havířov se nedá jen tak rozstřílet,“ mínil střešovický Petr Ďarmek.

„Hodně gólů padlo z brejků a po individuálních chybách,“ dodal Ďarmek.

Tatran letos nastoupil do finále českého poháru už počtvrté. Zlaté medaile ale získal teprve loni.


Cesta Tatranu Střešovice k zisku Poháru ČFbU

Semifinále
SSK Future - Tatran Střešovice 6:7 (3:3, 0:3, 3:1)

Čtvrtfinále
TJ JM Chodov - Tatran Střešovice 3:7

Osmifinále
TJ Sokol Královské Vinohrady - Tatran Střešovice 2:5 

3. kolo Poháru
ČFbU SKP Nymburk - Tatran Střešovice 3:11

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024