Stromečky do domovů pro seniory

Vánoční atmosféra v zařízeních pro seniory v Praze 6 už pozvolna propuká. Díky dětem z šestkových mateřských škol, které pro babičky a dědečky v LDN a seniorských domovech nazdobily vánoční stromečky.

 

Hlavní foto

„Děti jsou letos ochuzené o řadu předvánočních aktivit a k nim patří také návštěvy domovů seniorů, společné vyrábění přáníček, pečení perníčků nebo zpívání koled. Současně jsme v kontaktu s vedením všech sociálních zařízení v Praze 6 a víme, že personál neví, co dřív. Proto vznikl tento úžasný projekt. Děti ve školkách vyráběly ozdoby, nazdobily stromečky, a my je do domovů rozvezeme,“ říká radní pro školství Marie Kubíková, která projekt koordinovala a nakonec osobně všechny stromečky předala. Poděkování patří zahradnickému centru Chládek, které stromky k nazdobení Praze 6 darovalo.

Iniciátorem celého nápadu byla mateřská škola v Liboci, která svůj stromek zdobila pro nedaleký dům s pečovatelskou službou. Zapojily se také MŠ Čínská, Červený Vrch, Sbíhavá, Vokovická, E. Destinnové a waldorfská školka. Všechny stromečky jsou nazdobené originálními vyráběnými ozdobami. Školky často nezůstaly jen u zdobení a do domovů poslaly dopisy, obrázky, perníčková přáníčka. Stromky už ode dneška dělají radost v Domově sv. K. Boromejského, v domě seniorů Elišky Purkyňové, DPS Šlejnická, LDN Chittussiho, ale také třeba v azylovém domě pro muže nebo v domově sv. Rodiny a dalších.

«FOTOGALERIE ZDE»