Starostka předala ceny vítězům Freestyle Frisbeer Cupu

Sportovce, kteří dokáží doslova kouzlit s létajícím talířem, ocenila starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková. V tělocvičně ZŠ Petřiny-Jih předala ceny vítězům turnaje Freestyle Frisbeer Cup.

Hlavní foto

MČ Praha 6 letos hostila prestižní akci Freestyle Frisbeer Cup. Jde o mezinárodní turnaj a zároveň mistrovství České republiky v moderní sportovní disciplíně zvané freestyle frisbee. Soutěže se každoročně a v hojném počtu účastní elitní sportovci z celého světa, díky čemuž si Frisbeer Cup vydobyl statut vůbec největšího a nejprestižnějšího turnaje, který se koná v tělocvičně. Letos se této akce účastnili kromě Čechů také závodníci z USA, Německa, Itálie, Tuniska, Polska či Maďarska. Celkem soutěžilo 32 týmů.

Historie turnaje sahá do roku 2007, kdy do Prahy zavítal Američan Tommy Leitner, guru freestyle frisbee, který zde pro hrstku začínajících českých hráčů uspořádal malou soutěž. Pomohl tak nastartovat rozvoj české freestylové komunity. Ta je nyní jednou z největších v Evropě. Frisbeer Cup nabízí velmi atraktivní diváckou podívanou.

Výsledky:

Kategorie Open Coop:

1. Balu Major (HU) - Pavel Baranyk (CZ) - Tom Leitner (USA)

2. Fabio Sanna (IT) - Marco Prati (IT) - Paul Kenny (USA)

3. Bo Bul (GER) - Manuel Cesari (IT) - Clay Collera (IT)

Open Pairs:

1. Manuel Cesari (IT) - Valerio Ocorssio (IT)

2.  Fabio Sanna (IT) - Tom Leitner (USA)

3. Jakub Bls (CZ) - Pavel Baranyk (CZ)

 

Fotogalerii naleznete níže.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024