Starosta se připojil k petici spolku Vize nejen pro Prahu 6

Starosta Ondřej Kolář se připojil k petici pro cyklostezku po povrchu zahloubené železnice a proti dvoukolejné povrchové variantě rychlodráhy v úseku mezi Stromovkou a Veleslavínem.

Hlavní foto

Zastupitelstvo šesté pražské městské části již v této souvislosti dříve schválilo stanovisko k modernizaci železnice Praha - Kladno s odbočkou na Letiště Václava Havla. Modernizace si klade za cíl zásadně přispět ke snížení automobilové a autobusové zátěže Prahy 6. Kromě rychlého a komfortního spojení má totiž nabídnout i přes dva tisíce nových míst na záchytných parkovištích po celé délce trasy.

 

Vedení Prahy 6 proto požádalo Ministerstvo dopravy o realizaci modernizace v programovacím období 2014-2020. S ohledem na znalost místních reálií preferují představitelé Prahy 6 realizovat úsek od stanice Praha-Dejvice do stanice Praha-Veleslavín ve variantě plně podpovrchové. Na uvolněném prostranství by pak mohl vzniknout zelený koridor. 

 

Praha 6 současně žádá Ministerstvo dopravy, aby při realizaci projektu byl respektován citlivý přístup k okolnímu prostředí a zachování unikátního charakteru místa. Architektonické řešení by konečně mělo být uskutečněno formou soutěží.