Smutný konec skvělého turnaje

Ve finálovém souboji největšího klubového florbalového turnaje světa Czech Open se Tatranu Střešovice podařilo vstřelit bouhužel pouze jednu branku, kterou ale rozhodčí neviděli, a tak nejtěsnějším rozdílem zvítězil švédský soupeř.
Hlavní foto

Jediná branka rozhodla o dalším triumfu švédského týmu na turnaji Fortuna Czech Open. Celek Siriusu porazil domácí Tatran Střešovice trefou Johna Barcka ze čtvrté minuty.

Dan Johansson si najel s míčkem do středu hřiště a poslal rychlý pas Barckovi, který bez přípravy poslal míček za Kafkova záda.

„Na tuhle souhru jsme zvyklí,“ potvrdil Johansson, jeden z klíčových hráčů švédského souboru.

Tatran byl gólu nejblíž v úvodu druhé části po střele Fridricha. Záběry televizních kamer dokonce platnost téhle trefy potvrzovaly. Jenomže rozhodčí si branky nevšimli.

„Někdo nám o tom říkal, ale rozhodčí to zkrátka neuznali. My jsmě měli ale spoustu dalších šancí. Celý zápas rozhodlo právě to, že jsme nedokázali žádnou z nich proměnit,“ povídal po utkání střešovický zadák Marek Deutsch.

Na utkání bylo poznat, že oba týmy už mají za sebou velice náročné duely. Celkem 6357 diváků v hledišti HC Sparta Areny se velké ofenzivní smrště nedočkalo.

„Byla to trošku nuda, chyběly góly,“ souhlasil Dan Johansson. „Včerejší semifinále nám vzalo spoustu sil, byl to pro nás asi nejtěžší zápas turnaje. Teď ale na únavu nemyslím. Jsem ohromně šťastný.“

Sirius svým vítězstvím prodloužil nadvládu severských týmů na Fortuna Czech Open na devět let. Střešovičtí alespoň ukončili čekání na to, kdy se do finále dostaně nějaký český tým. Naposledy totiž ve finále stanul právě Tatran společně s Vítkovicemi v roce 1999.

„Turnaj hodnotíme pozitivně, protože jsme se konečně ukázali na té czechopenovské scéně a to je úspěch,“ řekl Marek Deutsch.

Pro švédského trenéra Larse Jedheima bylo dnešní vítězství už druhým triumfem v letní Praze. Před třemi lety ke zlatým medailím dovedl na Fortuna Czech Open tým Dalenu.

„Letos to bylo o něco těžší než tehdy,“ přiznal Jedheim. „Ale vyhrát turnaj bylo mým cílem i letos,“ dodal.

(podle florbal.cz)

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024