Slet Čarodějnic na Ladronce byl opět největším v Praze

Přes vrtkavost počasí letošní Čarodějnice na Ladronce přilákaly opět největší počet lidí ze všech sletů v Praze. Za čarodějnickým programem přišlo přes 15 000 návštěvníků v převlecích nebo bez nich.

Hlavní foto

Program nabízel opět celou řadu vyžití sportovního, kulturního, soutěžního i labužnického. Po závodech Čarodějnic na kolečkách, volbě Miss čarodějnice, loutkovém a tanečním představení i kreativní zábavě v tvůrčích dílnách nebo Kouzelnické škole z Bradavic se lidé sešli u ohniště.

V 18:30 vyvrcholil odpolední program a starostka Marie Kousalíková slavnostně zapálila hranici i s loutkou čarodějnice. Poté se pozornost přesunula zpět k podiu, kde zahrály kapely Clou a Dolly Bus Band. Celý den zakončila ohňová show, po níž se strhla přesně načasovaná bouřka hodná Filipojakubské noci.

Již tradičních soutěží, které se na Ladronce konají, se zúčastnilo kolem 150 malých i velkých návštěvníků. Nejlepšími Čarodějnicemi na kolečkách se ve dvou věkových kategoriích stali Frederika Romanová a Filip Oplt, kteří z Ladronky odjeli na zbrusu novém kole Agang. Miss čarodějnice se volila ve třech věkových kategoriích, v nichž těmi nejkrásnějšími se staly Andrea Vargová, Karina Rozina a Kateřina Ritterová. Odměnou jim byla hrací konzole nintendo Wii, sportovní výbava a poukazy na letenky po Evropě.

Na akci, kterou pořádala již po šesté Městská část Praha 6, byl vstup tradičně zdarma.

Fotogalerie Čarodějnice na Ladronce
Čarodějnice se pálily také u kláštera

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024