SLAVÍME SVĚTOVÝ DEN SENIORŮ! FRESH SENIOR SPECIÁL

Tady nesmíte chybět. 1. října 2014 u příležitosti mezinárodního dne seniorů pořádá městská část Praha 6 a spolek Porte speciální celodenní Fresh senior festival.

Vstup je pro vás zdarma, těšíme se na vás!

Název akce:                FRESH SENIOR FESTIVAL

Termín:                        středa 1. října 2014 od 11 do 18 hodin

Místo konání:             

okolí Písecké brány /K Brusce 5, Praha 6/ v blízkosti s tanice metra Hradčanská

Hlavní foto

Po loňském úspěchu se letos opět uskuteční festival Fresh senior, jehož druhý ročník tentokrát proběhne na Mezinárodní den seniorů 1. října nedaleko Písecké brány u stanice metra Hradčanská. Vstup je zdarma.

Fresh senior festival je výsledkem celoročního sbírání podnětů a nápadů samotných seniorů a organizací, které se této cílové skupině věnují. Hlavním záměrem je seznámit veřejnost s možnostmi aktivit pro občany věkové kategorie 55+. Přichystány jsou koncerty, divadelní představení, soutěže o hodnotné ceny, odborné přednášky a originální tvůrčí dílny.

Během festivalu, kterým bude provázet dvojice moderátorů Sabina Laurinová a Alexandr Hemala, vystoupí Petra Černocká, Petr Spálený s Miluškou Voborníkovou a Apollo bandem, Tata Band – Swing Dixieland a další. Vedlejší scéna zaujme reprízou svébytného divadelního představení Zaručeně čerstvá kytice, které vzniklo v rámci prázdninové herecké dílny Fresh senior. Divadelní společnost Kostým přiveze představení Hašler! Hašler! Hašler! a seniorské kluby z celé republiky představí své pěvecké a taneční soubory a seznámí návštěvníky s dalšími aktivitami. 

V kreativní zóně se lze seznámit s jedinečným projektem tvorby a sdílení videodeníků občanů vyššího středního a seniorského věku, návštěvníci si připomenou, jak správně třídit odpad a co vše se dá z recyklovaných materiálů vyrobit. V poradenském stanu bude po celou dobu festivalu prostor pro konzultace s odborníky v sociální, právní a zdravotní oblasti. Doprovodný program je zaměřen na otázky zdravého životního stylu a pohybových aktivit, které jsou prospěšné právě pro tuto věkovou kategorii. Proběhnou ukázky cvičení Taj-ji, Alexandrovy techniky, trénování paměti či kurz první pomoci. Připravena jsou stanoviště oddělení prevence Městské policie, Sociálního odboru MČ Praha 6, Červeného kříže a Cesty domů.

Festival poskytne nejen výjimečné kulturní zážitky, ale i praktické rady do života a inspiraci pro volný čas.

Fresh senior festival pořádá Městská část Praha 6 a spolek Porte ve spolupráci s produkční společností Taktum a projektem SenSen Konta Bariéry za podpory Hlavního města Prahy.