Šestinásobný paralympijský vítěz Jiří Ježek besedoval s žáky

Jiří Ježek, šestinásobný vítěz paralympijských her a mistr světa v cyklistice, se dnes setkal s žáky 6. a 9. tříd ZŠ Emy Destinnové v pražských Dejvicích, kterou sám navštěvoval. Poté starostka MČ Praha 6 společně s žáky odhalila děkovný banner, který je ode dneška umístěn na Vítězném náměstí v Dejvicích.

Hlavní foto

Ježek se zde setkal s žáky školy a také s paní učitelkou Špičkovou, která ho 8 let vyučovala. Na besedě hovořil o sportu jako takovém, o svých úspěších na světových soutěžích, atmosféře olympiády, o přípravě i o tom, jaké to vůbec je závodit na profesionální úrovni.

„Jsem rád, že mohu být vzorem začínajícím sportovcům, ať už handicapovaným nebo i zdravým. Myslím, že když po něčem hodně toužíte, tak se vám to vždycky podaří,“ řekl cyklista dětem, které nadšeně pokládaly otázky a naslouchaly.

O hodinu později se všichni přesunuli na Vítězné náměstí, kde žáci společně se starostkou šesté městské části Marií Kousalíkovou odhalili banner jako poděkování a gratulaci Jiřímu Ježkovi za jeho sportovní úspěchy. „Dokud budu mít šanci vyhrávat, pak budu soutěžit,“ řekl Ježek na závěr.

Související články