Šestinásobný paralympijský vítěz Jiří Ježek besedoval s žáky

Jiří Ježek, šestinásobný vítěz paralympijských her a mistr světa v cyklistice, se dnes setkal s žáky 6. a 9. tříd ZŠ Emy Destinnové v pražských Dejvicích, kterou sám navštěvoval. Poté starostka MČ Praha 6 společně s žáky odhalila děkovný banner, který je ode dneška umístěn na Vítězném náměstí v Dejvicích.

Hlavní foto

Ježek se zde setkal s žáky školy a také s paní učitelkou Špičkovou, která ho 8 let vyučovala. Na besedě hovořil o sportu jako takovém, o svých úspěších na světových soutěžích, atmosféře olympiády, o přípravě i o tom, jaké to vůbec je závodit na profesionální úrovni.

„Jsem rád, že mohu být vzorem začínajícím sportovcům, ať už handicapovaným nebo i zdravým. Myslím, že když po něčem hodně toužíte, tak se vám to vždycky podaří,“ řekl cyklista dětem, které nadšeně pokládaly otázky a naslouchaly.

O hodinu později se všichni přesunuli na Vítězné náměstí, kde žáci společně se starostkou šesté městské části Marií Kousalíkovou odhalili banner jako poděkování a gratulaci Jiřímu Ježkovi za jeho sportovní úspěchy. „Dokud budu mít šanci vyhrávat, pak budu soutěžit,“ řekl Ježek na závěr.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024