Senioři se bavili na kulturním odpoledni v Pelléově vile

V Pelléově vile se ve čtvrtek 13. září od 14 hodin sešli senioři a občané se zdravotním postižením na akci zvané Kulturním odpoledne pro seniory. I přes nepříliš vlídné počasí zahradu vily navštívilo na dvě stě osob.

Hlavní foto

Občané si s chutí zazpívali známé české písně se skupinou Sedmihlásek, shlédli taneční vystoupení  -swing, step a twist skupiny Zig-Zag tap & swing, a vychutnali si malé pohoštění pod korunami stromů. Závěrem navštívili expozici Galerie Anderle uvnitř Pelléovy vily, kde je čekala komentovaná prohlídka.

Akce byla zdarma. Díky velkému zájmu Městská část Praha 6 plánuje tuto událost příští rok zopakovat.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024