VIDEOREPORTÁŽ: Rekordních 16 tisíc diváků v Šárce na "Prodance"

UVNITŘ ČLÁNKU VIDEOREPORTÁŽ - Praha, 1. 9. 2013 - Sté narozeniny přírodního divadla v Šárce přišel na představení Prodané nevěsty oslavit rekordní počet diváků. Podle policie přišlo do areálu přírodního divadla odhadem 16 tisíc diváků. Loni byl jejich počet cca 14 tisíc.

Hlavní foto

"16. května 1913 se v Šárce poprvé hrála Prodaná nevěsta. Novodobá historie divadla se píše od roku 2005. Je fantastické, že rok od roku počet návštěvníků stoupá a letošní absolutní rekord je pro nás jasným důkazem, že se podařilo vytvořit unikátní koncept přírodního divadla pod širým nebem v ojedinělém prostředí Šárky," řekla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6.

Představení je součástí oslav Dnů Prahy 6. Už ve středu 4. září bude Praha 6 udělovat čestná občanství.

Další informace o historii divadla, představeních a počtu diváků v minulých letech najdete na:

http://www.praha6.cz/aktuality/pojdte-do-divadla-sarecke-udoli-rozezni-prodana-nevesta-2013-08-27.html

FOTOGALERIE:

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024