Radujte se, Pán je blízko!

Schola Gregoriana Pragensis s uměleckým vedoucím Davidem Ebenem se představí 11. 12. v 19.00 v kostele Církve československé husitské v programu ze zpěvů doby adventní.

Hlavní foto

4. koncert sezóny Břevnovská hudební setkání je tradičně věnován hudbě adventní. Soubor Schola Gregoriana Pragensis, který v roce 1987 založil David Eben, je dnes žádaný doma i v zahraničí. Specializuje na středověkou duchovní hudbu, zejména gregoriánský chorál, a pro dobu adventní připravil program sestavený z hudby zpívané v době očekávání narození Páně. Koncert je uváděn bez přestávky. Vstupenky v cenách 150 (senioři a mládež) a 250 Kč možno zakoupit v předprodejích v Informačním centru MČ Praha 6, Bělohorská 110, ve Fortně Břevnovského kláštera a v prodejně Sluníčko, Wuchterlova 14. Zbylé vstupenky před koncertem na místě.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024