RADNICE NOVĚ INKASUJE ZA TRHY TÉMĚŘ MILION KORUN ROČNĚ

Praha, 25. 3. 2015 - Rada městské části Prahy 6 dnes schválila dodatek ke smlouvě o provozování farmářských trhů na Vítězném náměstí v Dejvicích. Původní smlouva platí do konce roku 2016. Díky dodatku ke smlouvě bude radnice nově od pořadatelů trhů inkasovat ročně částku 907 tisíc 500 korun a trhy bude možné v sobotu prodloužit o čtyři hodiny, z nynější druhé hodiny odpoledne až do šesté hodiny večerní.

Hlavní foto

VŠE O FARMÁŘSKÝCH TRZÍCH ZDE: http://www.farmarske-trhy.cz/

„Myslím, že bez počáteční podpory radnice by v Praze 6 farmářské trhy vůbec nevznikly. Po pěti letech úspěšného provozování však podle nás nadešel čas, aby se vložené investice začaly naší městské části postupně vracet,“ řekl Jan Lacina, zástupce starosty Prahy 6, který byl pověřen vyjednáním dodatku k původní smlouvě.

Zdůraznil přitom podmínku Prahy 6, že zpoplatnění trhů nebude přeneseno na prodejce ve stáncích, takže nevznikne žádný důvod pro zdražení prodávaného sortimentu zboží pocházejícího především od tzv. prvovýrobců.

„Vedením radnice jsem byl pověřen provést revizi všech tzv. majetkových smluv. Obdobným způsobem budeme postupovat i v případě ostatních smluv. Naším cílem je zlepšit hospodaření radnice se svým majetkem, zajistit větší odpovídající příjmy,“ potvrdil Jaromír Vaculík, radní Prahy 6 odpovědný za ekonomiku.