PES PRAHY 6 - MÁME DVA VÍTĚZE!

Praha, 23. 8. 2014 – Vyhlášení historicky prvního ročníku soutěže Pes Prahy 6 má dva vítěze! S 26 body vyhrál roční ridgeback-labrodor Quentin Bajo a 26 bodů udělila porota čtyřletému yorkšírovi Maxovi. 

Hlavní foto

Slavnostního vyhlášení se v sobotu 23. srpna 2014 na Vítězném náměstí vedle Farmářských trhů na Kulaťáku zúčastnilo vedle desítky finalistů také několik desítek dalších psů.

V porotě byli společně s Marií Kousalíkovou, starostkou Prahy 6 také zlatý olympionik v pětiboji David Svoboda a Helena Štáchová, ředitelka divadla Spejbla a Hurvínka, která vítězi věnovala kopii Žeryka z Moravské ústředny Brno. Každý pes, který přišel dostal dárek - psí pečivo, nebo cestovní pítko na vodu a sportovní házedlo míčků. 

Do soutěže Pes Prahy 6, která začala v červnu se přihlásilo celkem 165 psů. V internetové hlasování uspěla s nejvíce hlasy deístky finalistů - jejich profily naleznete zde: http://www.pesprahy6.cz/index.php?s=4&c=3&chapt=0&p=0

"Vítězové dostali psí dort, balíky krmení a jiné dobroty. A také mají od městské části ještě jeden dárek - zaplatíme majitelům vítězů na příští rok místní poplatky,“ řekla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6.

Na šestce je hlášeno přes 7600 psů, což je druhý největší počet v metropoli. Nejoblíbenější jméno pro psa je Ben, pro fenky Beny a trojici nejčastěji hlášených plemen vévodí kříženec, následovaný jezevčíkem a na třetím místě je yorkšírský teriér.

Na fotografii: To jsou dva vítězové - s 26 body vyhrál roční ridgeback-labrodor Quentin Bajo (vlevo) a 26 bodů udělila porota čtyřletému yorkšírovi Maxovi.