První pražský piknik na Ladronce

Včera se na Ladronce uskutečnil první pražský piknik. První pražské piknikování připravilo Hlavní město Praha a Městská část Praha 6. Každý návštěvník si mohl vyzvednout koš plný potravin, deku a začít piknikovat přímo v parku.

Hlavní foto

Primátor hlavního města Prahy Pavel Bém společně s náměstkyní Marií Kousalíkovou a starostou Prahy 6 Tomášem Chalupou rozdávali všem zájemcům koše plné potravin a deky pro první veřejné pražské piknikování.

„Pokud bude ze strany občanů o takové akce zájem, pak bychom rádi z akce udělali tradici a pravidelně ji opakovali. Jde nám o to, aby park nebyl jen unikátní historicko-přírodní památkou, ale sloužil pro radost a rekreaci obyvatel města," řekl pražský primátor.

Podle starosty Tomáše Chalupy je záměrem zajištění nové služby občanům, zlepšení nabídky a komfortu služeb na území Prahy 6.

Na Ladronce byl pro zájemce kromě piknikových košů připraven bohatý doprovodný program. Pražané mohli ochutnávat česká vína, nechat si namasírovat krční páteř či zahrát pétanque. Pro děti byl připravený dětský koutek s řadou společenských her.

Staň se fanouškem pražského piknikování ZDE

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024