Program Cvičíme s Prahou 6 dnes doplnil i aqua aerobik

Radnice pokračuje s projektem „Cvičíme s Prahou 6“ i během prázdninových měsíců.
Hlavní foto

„Podle reakcí lidí, kteří se na mne obracejí, se projekt cvičení stal jedním z nejúspěšnějších za poslední dobu,“ říká starosta Tomáš Chalupa. „I proto jsme se rozhodli ve spolupráci s lektory z týmu Davida Hufa pokračovat i o prázdninách. Novinkou bude cvičení ve vodě na Petynce,“ dodal.

Aqua aerobic na Petynce začal dnes 7. července a lekce se budou konat vždy v úterý od 10 hod. a ve čtvrtek od 9 hod. Cvičení ve vodě je velmi vhodné pro seniory, osoby s nadváhou, problémy s pohybovým aparátem a pro všechny, kteří si chtějí přirozeným způsobem posílit svou kondici. Zájemce o aquaaerobik zaplatí běžné vstupné na koupaliště, lekce je pak v ceně vstupného. Zdarma mohou maminky využít službu hlídání dětí.

Zájem o cvičení potvrzuje i David Huf: „Pokračujeme hlavně na četná přání samotných cvičenců. Průměrná návštěvnost se pohybuje i přes častou nepřízeň počasí okolo 20 cvičících.“ Největší zájem je o aktivity na hřišti pro seniory na Petřinách a také o lekce nordic walking, fit jógy a pilates konaných před usedlostí Ladronka. „Proto jsme vybrali tyto nejnavštěvovanější lekce a upravili je do prázdninového programu," doplnil Huf. Zachováno tak zůstane 10 lekcí týdně na Ladronce a na Petřinách. Pouze jedna na Lotyšském náměstí v Bubenči, kde byl nejmenší zájem.

„Velmi se osvědčila služba na hlídání dětí, aby si také maminky mohly v klidu zacvičit. Ty nejvíce navštěvují lekce na formování postavy," řekl Huf. Hlídání dětí stejně jako cvičení je zdarma.

Cvičení s Prahou 6

Ladronka
pilates  st 14 hod.
pilates út 9 hod. 
fit joga  čt 14 hod. 
nordic walking, strečink  út 11 hod. 
nordic walking, strečink  čt 15 hod. 

Petřiny
open fitness aktivity 50+ po 10 hod.
open fitness aktivity 50+ út 10 hod.
open fitness aktivity 50+ st 14 hod.
open fitness aktivity 50+ čt 10 hod.

Lotyšské nám.
pilates (maminky a 50+) út 11 hod. 

Petynka
od 7. července
aqua aerobic út 10 hod.
aqua aerobic čt 9 hod.

délka všech lekcí = 50 min.,
nutné jsou vlastní podložky na cvičení pro pilates a fit jogu.

Více informací na www.praha6.cz/zacvictesi

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024