Pražské služby partnerem Farmářských trhů v Dejvicích

Farmářské tržiště na Vítězném náměstí v Dejvicích přilákalo o uplynulém víkendu opět davy lidí. Stále oblíbenější způsob nakupování zeleniny a dalších zemědělských výrobků se stává příjemnou tradicí nejen v Praze 6. A logicky zajímá i potenciální partnery.

Hlavní foto

Jedním z partnerů je i společnost Pražské služby, která se nabízený sortiment snaží doplnit po svém. Pražské služby doplnily sortiment o nabídku svozu bioodpadu ze zahrad včetně  prezentace kompostejnerů za účasti zástupců společnosti. O bioodpad byl ze strany Pražanů - majitelů zahrad logicky velký zájem, ale zájem o službu projevovali i obyvatelů bytů v činžovních a panelových domech.  Pražské služby již realizují pilotní projekt svozu biodpadu z domácností v Praze 4 a 15 a po vyhodnocení zájmu o tuto službu se v koordinaci s MHMP bude zvažovat její rozšíření i na další městské části Prahy. 

Pražské služby se s prezentací služby svozu a recyklace bioodpadu  zúčastní i následujících Farmářských trhů na Praze 6.

Farmářské trhy jako úspěšný fenomén dlouho fungující nejen v západní Evropě, ale dnes i na různých místech v Praze a v České republice. Stávají se nejen prostorem pro přímý prodej ovoce, zeleniny, produktů z kozích a bio farem, uzenin, pečiva, květin a zahradnických  potřeb od drobných zemědělců a farmářů z celé ČR, ale především místem  oblíbených setkávání a trávení volného času obyvatel Prahy 6 i ze širokého okolí. 

Související články