Pražská padesátka letos pomáhá

17. ročník cyklistického závodu Pražská padesátka, jehož je Praha 6 partnerem, má též charitativní rozměr.

Hlavní foto

Letošní ročník Author Pražské padesátky bude mít také charitativní rozměr. Pořadatelé totiž spojili své síly s Výborem dobré vůle – Nadací Olgy Havlové a rozhodli se pomoci těm, kteří nedostali do vínku takové zdraví, aby mohli vyrazit na kole do lesa tak jako ostatní.

Rozhodli se za tím účelem věnovat 50 Kč z každého zaplaceného startovného Božence, jako příspěvek na nákup zařízení, které jí umožní lépe bojovat se svou zákeřnou nemocí. A pokud byste chtěli přispět ještě pár drobných navíc, v místě závodu budou připraveny speciální kasičky.

Přihlašovat se můžete na internetových stránkách http://prazska50.cz/. Závod startuje 19. září v 10:00 hod. v ulici Bechyňova, Praha 6.

 

Něco o Božence

Božena Hradilková se narodila v Oostende v Belgii v září roku 2012. V 11 měsících jejího života rodiče zjistili, že má nejtěžší typ genetického onemocnění, kterou je Spinální muskulární atrofie. Toto onemocnění postihuje ve svém důsledku svalstvo. Boženka je odkázána na nepřetržitou asistenci. Děti s tímto onemocněním jsou velice chytré a již brzy začnou svým intelektem předhánět své vrstevníky. Je proto velice důležité jim poskytnout veškerou možnou podporu, aby se mohli co nejlépe včlenit do společnosti. Vertikalizační zařízení Božence nejenom pomůže hrát si ve stoje s ostatními kamarády, ale pomůže jí hlavně zdravotně. Pomůže jí z hlediska kardiovaskulárního, gastrointestinálního a také zabrání řídnutí kostí. Boženka je veliký bojovník a její rodina se snaží bojovat s ní. Její příběh můžete sledovat na stránkách www.BozenkaSMA.cz