Praha 6 stojí za Dědinou

Městská část Praha 6 na základě usnesení Rady předala zástupcům pošty své stanovisko k zamýšlenému rušení pěti poštovních poboček na území městské části.

Hlavní foto

Na jednání zástupců Městské části Praha 6 a České pošty jednoznačně zazněl nesouhlas se způsobem rušení poboček České pošty na území Prahy 6.

„Nesouhlasíme zejména se zrušením pobočky na Dědině. Přednesli jsme alternativní návrh na zrušení pobočky v OC Šestka, který dle zástupců pošty ale není realizovatelný,“ uvedl starosta Jakub Stárek.

Zástupci pošty jakoukoli navrhovanou změnu odmítli a argumentovali technickými parametry, které v rámci ČR splňují, tedy zajištění dostupnosti pobočky ČP do vzdálenosti 3 km vzdušnou čarou. „Argumenty, které zástupci České pošty přednesli, považuji v souvislosti s rušením pobočky na Dědině za irelevantní. To, že si mají obyvatelé sídliště Dědina dojet na pobočku v Řepích, je naprosto zcestné. O rušení poštovních poboček budeme jednat na nejbližším zastupitelstvu v pondělí 17. dubna. Zastupitelstvo bude hledat možnosti, jak rozhodnutí o rušení poboček zvrátit v rámci stran vládní koalice,“ dodává Stárek.

 

Pošty navrhované ke zrušení:

Praha 612 (Parléřova 681)

Praha 614 (Vlastina 888)

Praha 617 (Vaníčkova 1911)

Praha 65 (Kladenská 538)

Praha 68 (Aviatická 1048)

Související články

Po třech týdnech od oficiálního převzetí správy zpřístupňuje městská část Prahy 6 areál zámku Veleslavín veřejnosti. Slavnostní otevření se uskuteční 20. června v 17 hodin. Návštěvníci zde najdou místo k odpočinku, trávení volného času s dětmi a otevírá se tím i možnost pro pořádání akcí a kulturních festivalů nejen pro místní spolky.

 

Celý článek18. 6. 2024