Praha 6 je schopna přijmout všechny tříleté „šestkové“ děti

Děti, které se narodily před zářím 2020, budou mít zajištěné místo v mateřských školách na území Prahy 6. Dnes to po poradě ředitelů mateřských škol deklarovala místostarostka zodpovědná za oblast školství Mariana Čapková.

Hlavní foto

„Jsme schopni zajistit místa pro všechny „šestkové“ děti s datem narození do 31. 8. 2020. V tuto chvíli to neznamená, že budou všechny děti v preferované školce, ale obdrží od ředitelek mateřských škol informaci, ve kterých školkách jsou volné kapacity,“ upřesňuje Čapková.

Je na rodičích, zda nabízené místo přijmou nebo odmítnou. Pokud by preferovaná školka dítě nepřijala, a rodiče by se rozhodly nevyužít volných kapacit v jiných školkách, zůstává dítě vedené v elektronickém systému Prahy 6. V případě, že se ve školce uvolní místo a dítě je v pořadníku školy na řadě, ředitelka školky kontaktuje rodiče s informací o možnosti přijetí dítěte.

„Naší prioritou je, abychom zajistili kapacity primárně pro děti rodičů, kteří společně žijí na území naší městské části. Podařilo se nám to u základních škol a jsem rád, že tomu tak bude i u škol mateřských,“ komentuje situaci kolem zápisů starosta Jakub Stárek.

V současné době probíhá u rodičů, kteří podali vícečetné přihlášky, výběr školky. V návaznosti na to se uvolňují místa pro další v pořadí. To znamená, že proces podávání přihlášek nějakou dobu trvá, ale Praha 6 již nyní může garantovat, že pro všechny tříleté děti kapacity jsou. Všechny děti, které mají podle zákona povinné vzdělávání, jsou umístěné či umístitelné.