POZVÁNKA: Tisková konference - 100. výročí Divadla v Šárce

Kdy: úterý 27. 8. 2013 od 13:00 hodin

Kde: Restaurace Šárka, Nad Lávkou 5, Praha 6

Pokud budete potřebovat dopravu - od hlavního vchodu hotelu Diplomat na Evropské  tř.  bude od 12 hod  jezdit  tam a zpět černý mikrobus Seat Alhambra, který bude označen plakáty  Prodané  nevěsty .

Hlavní foto

Popis akce:

Uvedením Prodané  nevěsty  oslavujeme  letos 100. výročí založení  šáreckého přírodního divadla. K tomuto jubileu je vydána 176 stránková publikace  "Divadlo v Šárce", mapující historii divadla od r. 1913  až dodnes. Kniha bude v prodeji při představení v Šárce a k nahlédnutí na tiskové konferenci.

Účast:

Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6

Dalšími zástupci MČ Praha 6, organizátoři akce a umělci, kteří řadu let v Šárce vystupují.

Další informace:

Adam Halmoši

tiskový mluvčí ÚMČ Praha 6

tel.  602 167 143

www.praha6.cz

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024