Pozvánka na představení v Šárce - opera Hubička Bedřicha Smetany

Starostka Městské části Praha 6 Marie Kousalíková si Vás dovoluje pozvat na představení v Šárce, které se již tradičně koná u příležitosti Dne Prahy 6. Opera Bedřicha Smetany Hubička rozezní Šárecké údolí již tuto neděli 2. září od 14 hodin. V produkci Originálního hudebního divadla Praha vystoupí sólisté, orchestr a sbor opery Národního divadla v Praze. Opera má dvě jednání, mezi nimiž je cca 20 min. přestávka. Představení doprovází výstava fotografií "Mezi stromy", kde Taťána Součková dokumentuje historii šáreckého divadla od roku 1913 dodnes.

Hlavní foto

Přístupové trasy jsou celkem tři, jsou vyznačeny na zadní straně letáku a v den představení budou přehledně značeny šipkami. Upozorňujeme, že strmá cesta kolem Čertova mlýna je jen pro fyzicky zdatné osoby. Od stanic tramvají nebo od parkoviště je potřeba počítat s minimálně půlhodinovou cestou pěší chůzí. Pro špatně pohyblivé občany je zajištěn převoz od tenisových kurtů Aritma k divadlu. Rovněž jsou pro ně (v omezeném počtu) připraveny lavice k sezení. Stánky s občerstvením a WC kabiny v místě konání jsou samozřejmostí. Po představení (17:30 – 18:30 h) je Dopravním podnikem hl. m. Prahy zajištěn odvoz z parkoviště Džbán ke stanici metra Dejvická. Vstup na akci je zdarma. Nezapomeňte deky na sezení, případně pláštěnky.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024