Poliklinika Pod Marjánkou: Praha 6 vyhlásila architektonickou soutěž

Městská část Praha 6 vyhlásila architektonickou soutěž na rekonstrukci a přístavbu Polikliniky Pod Marjánkou. Žádost o účast v soutěži je možné podat do 8. října.

Hlavní foto

Cílem architektonické soutěže je získat návrh, který architektonicky i provozně zkoordinuje hlavní výškovou budovu polikliniky s nově navrženou nízkopodlažní přístavbou, a to s respektem k architektonicko-urbanistické hodnotě místa.

„Hledáme řešení, které výrazně neomezí dnešní provoz polikliniky, a zároveň bude efektivní, ekonomické a citlivé k architektuře objektu a zajistí pro Prahu 6 kvalitní polikliniku na další desítky let,“ říká Eva Smutná, radní Prahy 6 pro strategický rozvoj. Nový areál by měly zaplnit především zdravotnické služby, doplněné o služby sociální a služby veřejné vybavenosti.

Architektonická soutěž proběhne pod záštitou České komory architektů, pravidla soutěže tak odpovídají standardům této profesní organizace.  Soutěž je dvoukolová, přičemž do druhého kola soutěže bude pozváno předpokládaných pět účastníků. O jednotlivých návrzích v soutěži bude rozhodovat jedenáctičlenná porota složená ze zástupců Prahy 6 a odborníků. Předsedou poroty je architekt Petr Vávra.

Žádost o účast v soutěži se podává výhradně v elektronické formě. Nejzazší termín pro podání žádosti je 8. října ve 14 hodin.

Podrobnější informace a podání přihlášek zde.