Podzimní hrátky v Písecké bráně přilákaly přes dva tisíce návštěvníků

O víkendu se v Písecké bráně uskutečnil již druhý ročník festivalu Podzimní hrátky. Tento zábavný festival, určený neposedným dětem a jejich znaveným rodičům, přilákal na dva tisíce návštěvníků.

Hlavní foto

„Velmi ráda jsem převzala záštitu nad touto milou akcí. Považuji za důležité, abychom se dětem věnovali a zabavili je i jinými způsoby, než jsou počítačové hry. Festival podporuje tvořivost a rozvíjí jejich zručnost a vnímání. Navíc kdo si hraje, nezlobí,“ nechala se slyšet starostka Marie Kousalíková, která v sobotní odpoledne festival navštívila.

Program začal výtvarnými a rukodělnými dílnami. Dále nabídl sportovní aktivity a soutěže, klauny a divadelní a hudební představení. Nechybělo ani opékání špekáčků nad římskými koši.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024