Pivní kola na šestce jezdit nebudou

Praha 6 uvítala rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, který s definitivní platností potvrdil zákaz provozu pivních kol v širším centru města. Šestky se týkala oblast Strahovského stadionu, pivní kola však nezřídka zavítala i na Ladronku nebo k oboře Hvězda.

Hlavní foto

Provozovatelé tzv. beer biků, nově sdružení ve společné Asociaci provozovatelů skupinových kol, se na Prahu 6 ještě před rozhodnutím soudu obrátili s žádostí o vyjádření k novým trasám pro skupinová kola. Vedení městské části se však shodlo, že projekt podporovat nebude a od činnosti provozovatelů kol se distancuje. „Nevnímáme takovou službu jako pro místní obyvatele přínosnou nebo vyžadovanou,“ komentoval postoj Prahy 6 místostarosta pro dopravu Jiří Lála.

Nejvyšší správní soud po více jak roce a půl ukončil spor ohledně zákazu tzv. pivních kol v ulicích Prahy a potvrdil správnost opatření obecné povahy, které hlavní město vydalo, aby předešlo jízdám beerbiků. NSS totiž na konci července zamítl kasační stížnost provozovatelů pivních kol proti rozsudku Městského soudu v Praze. Rozsudek znamená, že opatření obecné povahy, které zakazovalo pohyb beerbiků v centru Prahy, bylo vydáno v souladu se zákonem.