PELLÉOVA VILA OPĚT OTEVÍRÁ - VERNISÁŽ A DALŠÍ AKCE

Novým provozovatelem Pélleovy villy se na základě výběrového řízení stal spolek Porte, který pro veřejnost připravil širokou programovou nabídku. Již 9 října se uskuteční vernisáž výstavy Petra Nikla Švábení aneb Broučí práce, kterou doprovodí řada zajímavých koncertů, představení a workshopů.

12. října v koncertním sále slavnostně zahájíme festival Kytara napříč žánry. V přízemních prostorách vily se otevírá seniorská Fresh Akademie, která naváže na dosavadní úspěšný projekt Fresh senior. Od září je také možné se přihlásit do jazykových kurzů, či navštěvovat výtvarnou přípravku. Pro mladé páry zůstává možnost říci své ano ve zdejší obřadní síni.

Hlavní foto

VILLA PELLÉ bude nadále sloužit jako multifunkční objekt, který se ve své programové nabídce zaměřuje především na kulturní akce – výstavy, aukce moderního a současného umění, koncerty, divadelní představení; jazykové a výtvarné kurzy, přednášky, poradenství a další služby, včetně příjemného posezení v místní nové kavárně. Každé podlaží novorenesančního domu bude sloužit jinému účelu. Výstavní prostor v prvním podlaží je určen pořádání krátkodobých výstav
a v obřadní síni, jež je propojena se zahradou, se kromě svateb a jiných ceremonií, budou konat komorní koncerty, divadelní představení, slavnostní setkání u různých příležitostí a společenské akce V druhém podlaží je situována galerie a lektorská místnost. O patro výše, v půdních prostorách vily, se konají workshopy a mimo jiné  je to prostor určený k odpočinku. Kavárna je situována v suterénním prostoru vily s přímým vstupem na zahradu. V suterénu je umístěna klubovna pro seniory a Fresh senior Akademie.

Slavnostní vernisáž výstavy PETR NIKL – ŠVÁBENÍ/ Broučí prácese koná 9. října od 19 hodin. Multimediální umělec a performer, bývalý člen umělecké skupiny Tvrdohlaví, autor projektů jako byla Hnízda her, Orbis pictus, Labyrint světla, Play a Vikýře, iniciátorúspěšné výstavy 200dm3 dechu, opět propojí umělecké žánry, aby představil nový koncept volně navazující na poslední výstavu Hra o čas v Městské knihovně Galerie hlavního města Prahy. Tentokrát v roli krotitele bude Nikl usměrňovat talentované broučí roboty a do tvorby velkoforámtových pastelů zapojí i publikum. Interaktivní projekt doprovodí řada programů, jichž se autor přímo či nepřímo zúčastní. Pro děti (i dospělé) budou přichystány tvůrčí dílny.

Zahájení festivalu Kytara napříč žánry proběhne 12.října od 19 hodin.

Kurzy pro veřejnost v Pelléově vile: VÝTVARNÉ KURZY - přípravka pro studium na VŠ / pod vedením Akad. mail. Milady Gabrielové / JAZYKOVÉ KURZY – FRANCOUZŠTINA, ANGLIČTINA a ČEŠTINA PRO CIZINCE /Více informací: , nebo telefonicky:
+  420 724 737 352

 

V případě zájmu o pronájem obřadního sálu pro svatby a jiné akce nás prosím kontaktujte emailem: info{zavináč}porteos{tečka}cz, nebo telefonicky: +  420 724 737 352

Ostatní informace a informace o možnostech spolupráce a galerijním programu získáte emailem na adrese info{zavináč}villapelle{tečka}cz, nebo telefonicky: +  420 725 537 142

 

Informace o Fresh senior Akademii a službách pro seniory emailem:

Kontakt:

, info{zavináč}porteos{tečka}cz

tel.:  224 325 224 /  725 537 142

Pelleova 10, 160 00 Praha 6

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024