Oživení Lotyšského náměstí - setkání s architekty 18. 5.

Více propojit jednotlivé části parku na Lotyšském náměstí a vylepšit podmínky pro pobyt a relaxaci různých věkových skupin obyvatel. To je cílem proměny, která by zde měla v budoucnu proběhnout

Hlavní foto

Máte představu, co byste na Lotyšáku chtěli a co sem podle vás naopak vůbec nepatří? Přijďte vyjádřit svůj názor na první posezení s architekty nad budoucností tohoto parku, které se uskuteční v sobotu 18. května od 14 do 16 hodin v rámci akce Dvorkové bleší trhy.

Městská část zadala zpracování studie na revitalizaci vnitřní části Lotyšského náměstí. Ta bude navazovat na rekonstrukci zpevněných ploch ulice Lotyšská a Korejská, kterou připravuje Technická správa komunikací pravděpodobně na rok 2025 nebo 2026. Cílem architektonických a parkových úprav má být lepší řešení tohoto veřejného prostoru a citlivé doplnění nabídky aktivit pro hru, sport, pobyt a relaxaci různých věkových skupin uživatelů. Předpokládá se také náhrada stávajícího smart WC za toaletu napojenou na inženýrské sítě, doplnění osvětlení a závlahového systému využívající podzemní nádrž na dešťovou vodu. Cílem je také smysluplné propojení jednotlivých částí parku.

Související články

30. dubna skončilo hlasování v 5. ročníku projektu participativního rozpočtování Nápad pro Šestku. Během měsíce vyjádřilo svůj názor celkem 1 441 respondentů, o čtvrtinu více než v minulém ročníku. Hlasování bylo rozděleno do 2 kategorií – malé nápady a velké nápady.

Celý článek13. 5. 2024