Otevřený dopis starosty Prahy 6 zastupitelům hl. m. Prahy

V souvislosti s aktuálně projednávaným návrhem pražského rozpočtu na rok 2016 rozeslal starosta Ondřej Kolář otevřený dopis členům Zastupitelstva hl. m. Prahy.

Hlavní foto

 

Vážení členové Zastupitelstva hl. m. Prahy,

 

dovoluji si obrátit se na vás v záležitosti, která nesnese dalšího odkladu.

 

V souvislosti s aktuálně projednávaným návrhem rozpočtu hl. m. Prahy na následující kalendářní rok považuji za svou povinnost apelovat na Vaši základní zodpovědnost vůči městu Praze a jeho obyvatelům.

 

Praze reálně hrozí historicky bezprecedentní situace, kdy by musela podruhé v řadě fungovat v  rozpočtovém provizoriu. To by nutně znamenalo velmi citelné omezení všech kapitálových investic, nemožnost čerpání evropských dotací, jakož i atmosféru chronické nestability pro veškeré potenciální investory.

 

Pro všechny pražské městské části, jejichž hospodaření je od celoměstského rozpočtu bezprostředně odvislé, by to pak znamenalo naprosto zásadní omezení jejich běžného fungování. Žádám vás proto o konstruktivní postoj k nadcházejícím jednáním, jež by měla být završena schválením rozpočtu na rok 2016 v řádném termínu.

 

Předem vám velice děkuji za součinnost a pevně věřím, že odpovědný přístup ke správě věcí obecných v naší metropoli nakonec zvítězí.