Opel Cyklo Handy Maraton 2015 zná své vítěze

Už od pátečních ranních hodin se na pražskou Ladronku začínali sjíždět ti nejrychlejší, kteří do cíle Opel Handy Cyklo Maratonu, který se letos nesl v duchu hesla Jedeme v tom všichni, dorazili jako ti první.

Hlavní foto

Kromě několika technických problémů a lapálií se na cestě dlouhé  2 222 kilometrů napříč Českem a Slovenskem nikomu nic nestalo, i počasí k závodníkům bylo letos milostivé. V sobotu 1. 8. 2015 pak na Ladronce odstartoval závěrečný happening a předávání cen čtyř a osmičlenným soutěžícím cyklotýmům zdravých i hendikepovaných.

Největší letní akce, kterou pořádala městská část Praha 6, proběhla za účasti starosty městské části Praha 6 pana Ondřeje Koláře, radního pro sport a volný čas pana Romana Mejstříka – v rolích hostitelů, a pozvaných významných osobností: pražské primátorky paní Adriany Krnáčové a její první náměstkyně Evy Kislingerové i sponzorů a partnerů. Ti na hlavním pódiu totiž slavnostně korunovali ty, kteří si dojeli pro zlato, stříbro nebo bronz. Městská část Praha 6 připravila na tuto akci bohatý doprovodný program: na hlavní scéně to byl koncert skupiny The Cell, vystoupení slovenského rappera Bekima; na vedlejším pódiu pak např. vystoupení profesionálního BMX jezdce Dominika Nekolného nebo krasojízda Káti Janáčkové a Štěpánky Řasové. Celý happening vyvrcholil ve 20 hodin vystoupením skupiny Mangdrage.

Závodní tým radnice Prahy 6 a nadačního fondu Šestý smysl dojel s časem 93 hodin a 6 minut na 23. místě.

Duchovním otcem celé akce je hendikepovaný sportovec Heřman Volf (Cesta za snem). Cyklotým Prahy 6 a Nadační fond Šestý smysl podpořil zlatý paralympionik David Drahonínský a legenda české paracyklistiky Josef Lachman. Komponovaným odpolednem na pražské Ladronce provázel moderátor ČT 4 sport Michal Dusík.

Celý průběh soutěže bylo navíc možno sledovat v podstatě on-line na www.111hodin.cz.

Výsledky

osmičlenné týmy

1. místo – Desafio – 75 hodin 45 minut

2. místo – AZ Pokorný – 77 hodin 9 minut

3. místo – RAAM 2014 pro školu Svítání 78 hodin 33 minut

 

čtyřčlenné týmy

1. místo – Aegon K4 – 101 hodin 51 minut

2. místo – Heř-Man – 107 hodin 55 minut

3. místo – Bronec Píchlej řetěz – 108 hodin  12 minut

Gratulujeme nejen vítězům, ale i těm, kteří se letošního Opel Cyklo Handy Maratonu zúčastnili. Vyhráli totiž všichni, kteří se nebáli „Jet v tom s námi!“

Děkujeme. Za rok opět na shledanou.