ON-LINE MAPA ZÁVODU! KOLIKÁTÁ JEDE PRAHA 6?

Je odstartováno! Ve středu 30. července 2014 v 8 hodin ráno slavnostně odstartoval ze Staroměstského náměstí v Praze letošní ročník Opel Cyklo handy maratonu. Ostrý start byl z Letné přesně v 9 hodin.

Hlavní foto

SLEDUJTE ZÁVOD ON-LINE ZDE: www.111hodin.cz/mapa

TÝM PRAHY 6 A NF ŠESTÝ SMYSL ZDE: http://www.111hodin.cz/zavodni-tymy/mestska-cast-praha-6-nf-sesty-smysl 

VŠE O ZÁVODU NA WWW.FACEBOOK.COM/CESTA.ZA.SNEM 

Letos závodí rekordní počet 29 týmů. Více než 200 cyklistů zdolává v limitu 111 hodin trasu 2222 kilometrů a protnou tak 22 rehabilitačních ústavů, spinálních jednotek a speciálních center následné pomoci v Česku i na Slovensku. Závod pomáhá těm, kteří se s handicapem teprve učí žít. Cíl bude v Praze 6 na Ladronce, kde 3. srpna 2014 proběhne slavnostní vyhlášení výsledků za podpory kapel Monkey business a The Tap Tap.

PROGRAM NA LADRONCE ZDE:

Opel Handy cyklo maraton není ani tak závod, jako spíše pouť lidí dobré vůle. Týmy složené ze zdravých a handicapovaných nejedou za sebe. Jsou patrony člověka krátce po úrazu nebo nemoci, která je upoutala na vozík. Kromě motivace a vytržení ze stereotypu všedního dne mu cyklisté mohou vyhrát zajímavé ceny a svou účastí jej pošlou na zážitkový víkend na Slapech. Tam si „čerstvě“ handicapovaní vyzkouší nespočet aktivit a sportů, získají sebevědomí, energii, nové kamarády a nové zážitky.

“Cílem projektu není sbírání peněz. Ne, tak jak se to běžně děje. Za podpory partnerů jsme schopni zorganizovat několik nádherných víkendových setkání v přírodě, kde lidem dáváme to, co potřebují nejvíce – nové zážitky, nové přátelé, nový pohled na život, do kterého se mají vrátit. Já sám jsem si tím před sedmi léty prošel, když jsem po pádu na lyžích ochrnul. Bez obrovské podpory kamarádů a přátel bych se nezvládl vyhoupnout zpět do sedla. Peníze jsou fajn, ale v první řadě je potřeba handicap překonat a vyrovnat se s ním a v tom peníze pomoct neumějí. Proto jsme se rozhodli jít jinou cestou,” říká Heřman Volf, autor projektu Opel handy cyklo maraton.

K Opel handy cyklo maratonu se velmi aktivně připojila také městská část Prahy 6 pod vedením starostky Marie Kousalíkové. Hlavní partnerství Prahy 6 spočívá v kompletním zajištění cíle a bohatého kulturního a sportovního programu oslav zakončení maratonu v Pražany oblíbeném parku Ladronka. „Je důležité, aby handicapovaní dostali příležitost zapojovat se co nejvíce do běžného života a sport je jednou z nejlepších cest. Kromě toho, že jsme postavili cyklo tým Prahy 6, připravili jsme na Ladronce pro děti i dospělé už od 16 hodin speciální program, soutěže a sportovní aktivity, kde poměří síly zdraví a handicapovaní. Ve 20 hodin vyhlásíme vítěze a přesně ve 21 hodin vystoupí ikona české hudební scény - skupina Monkey Business. Vstup je pro všechny zdarma a těším se, že akce bude bavit a hlavně, že pomůže,” řekla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6. Kompletní program najdete na webu: www.praha6.cz

Jedním ze závodníků v týmu Městské části Praha 6 a Nadačního fondu Šestý smysl je Jiří Ježek - v současnosti jeden z nejúspěšnější handicapovaný sportovec světa; šestinásobný paralympijský vítěz a mistr světa, nejúspěšnější cyklista paralympijské historie.
 
Tento tým jede na podporu pětiletého Kryštofa Bouzka z Prahy 6. Ten má vrozené genetické onemocnění svalovou artrofii míchy, kdy postupně dochází k ochabování všech svalů a nemůže se proto postavit na vlastní nohy, je na vozíku. Jeho stav se naštěstí teď nijak nezhoršuje. VIDEO a více informací zde: http://www.111hodin.cz/zavodni-tymy/mestska-cast-praha-6-nf-sesty-smysl